Aralık Ayında İş Yeri Kiralarına Zam Sınırı! İşte Detaylar…

Rising house prices. Man is holding money in his hand and house.real estate or property investment

Aralık ayı için belirlenen TEFE TÜFE kira artış oranları nihayet açıklandı ve kiracılar ile ev sahipleri bu oranları heyecanla bekliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun kasım ayı enflasyon verileri temel alınarak belirlenen kira artış oranları, ekonomik gelişmelere paralel şekilde şekillendi. Peki, bu ayın kira artış oranı ne kadar olacak? İşte detaylar…

Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı enflasyon oranını açıkladıktan sonra kira artış oranları da nihayet netleşti. Aralık ayında uygulanacak kira artış oranı birçok kişi tarafından merakla bekleniyordu. Arama motorlarında TEFE TÜFE kira artış oranı ile ilgili yapılan aramalar da hız kazandı.

ARALIK AYI KİRA ARTIŞ ORANI KAÇ OLACAK?

Hükümet, konut kiralarına yüzde 25’lik zam sınırı getirirken, bu uygulama iş yerlerini kapsamıyor. İş yeri kiralarına zam, hala enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, aralıkta iş yeri kiralarına en fazla yüzde 53,40 oranında zam yapılabilecek.

TEFE TÜFE KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIYOR?

Önceden Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) baz alınarak yapılan kira artış hesaplamaları, 2018 yılından beri 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ortalamaları üzerinden hesaplanıyor. TÜİK verilerine göre, kasımda TÜFE aylık yüzde 3,28 arttı ve yıllık yüzde 61,98 oldu. Kasım ayında 12 aylık TÜFE ise yüzde 53,40 olarak gerçekleşti. Buna göre, aralık ayında iş yeri kiralarına en fazla yüzde 53,40 oranında zam yapılabilecek.

Bu haber, ekonomik gelişmeleri ve enflasyon rakamlarını göz önüne alarak, iş yeri kiralarının gelecek ay için belirlenen zam sınırlarını detaylı bir şekilde aktarıyor. İş yeri sahipleri ve kiracılar için önemli olan bu bilgiler, ekonomik planlamalara ışık tutacak nitelikte.

Yukarı