Adalet Bakanı Tunç’tan Kiralardaki Zam Sınırı Hakkında Belirsizlik Açıklaması

bakan tunç

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralardaki yüzde 25’lik zam sınırının geleceğine ilişkin belirsizliği aydınlatmadı. Tunç, yaptığı açıklamada, kira zammı sınırının devam edip etmeyeceğine ilişkin kararın, o dönemin ekonomik şartlarına göre Meclis tarafından alınacağını vurguladı.

Bakan Tunç, enflasyon hedefinin tutturulmasının öncelikleri olduğunu belirtirken, pandemi ve diğer ekonomik etkenlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Meclis’in, kira zammı konusundaki kararı belirleyeceğini ve bu kararın o dönemdeki ekonomik koşullara bağlı olacağını belirtti.

Tunç, ev sahipleri ve kiracılar arasında arabuluculuk sisteminin başlatılmasının, tartışmaları bir miktar azalttığını ancak kira zammı konusundaki net kararın, ekonomik koşulların ve enflasyonun seyrine bağlı olduğunu dile getirdi.

Geçici olarak yürürlükte olan yasal düzenlemelerin, günün şartlarına göre değerlendirileceğini vurgulayan Tunç, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda da Meclis’in yaklaşan tarihe kadar beklenmesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Tunç’un açıklamalarıyla birlikte, kiralardaki zam oranının geleceği hakkındaki belirsizlik devam ediyor.

Yukarı