1 Kasım İtibariyle İlan Siteleri Fiyatlardan Sorumlu Olacak!

Man sold the house

Son zamanlarda artan sahte ve fahiş fiyatlı konut ilanlarına yeni düzenleme giriyor. Ev sahipleri veya ilanları açan kişiler, sahte ilan oluşturamayacak. Bu ilanları yayınlayan siteler ise hem ilanların doğruluğundan hem de fiyatlandırılmasından sorumlu olacak.

Emlak sektörünün sıkça uğraştığı sahte emlakçıların devri artık kapanıyor. Özellikle Esenyurt, Beylikdüzü, Kartal, Pendik gibi bölgelerde kendilerini ’emlakçı’ sıfatıyla tanıtıp yapı firmaları dükkanlarına kilit vuracak. Çünkü 1 Kasım tarihinden itibaren emlak siteleri ilanların doğruluğunu tespit edebilecek.

Artık çok popüler emlak ilan siteleri, açılan ilanların doğruluğundan sorumlu olacak ve ilandaki mülkün fiyatlandırmasını da ölçebilecek. Bu karar işini hakkıyla yapan emlakçıları korumak amaçlı açıklandı, böylece haksız kazanç elde etmeye çalışan sahte emlakçıların önüne geçilecek.

İlan sitelerine anlık yani gerçek konumu gir özelliği ile anlık fotoğraf yükleme şartı getiriliyor. Yapmayanlara para cezası uygulanarak fiyatların biraz daha düşürülmesi amaçlanıyor.

Yukarı