1 Kasım İtibariyle Devreye Giren Yasanın Detayları Belli Oldu!

Homes in a shopping cart and for rent easel. Real estate realtor services.

İnternet üzerinden girilen ilanların kimlik doğrulaması ve fiyat tespit uygulaması bugün itibariyle başlıyor. Böylece mülk sahibi ilan verirken eş dost taraması da yapılacak.

Ticaret Bakanlığı, internet ortamı üzerinden yayınlanan emlak ve gayrimenkul ilanlarını mercek altında tutulacağına yönelik bir açıklama yapmıştı. Böylece ilanlar titizlikle incelenecek ve sahte hesap üzerinden verilen ilanlar belirlenip engellenecek.

Bireyin kendisine, eşine birinci veya ikinci dereceden akrabasıyla ilişkilisi olmayan ilanların paylaşım yapmasına izin verilmeyecek. Aynı zamanda emlak komisyoncuları, galericiler gibi meslek dallarında çalışan kesimin yetki belgeleri doğrulanacak ve yalnızca yetkisi bulunan taşıt veya taşınmazlar hakkında ilan açabilecek.

Kimlik tespiti esnasında yalnızca eş, çocuk, anne ve babaya ait ilanlara izin verilebilecek. Böylece talep edilmeyen ve kimliği belli olmayan ilanlar ortamlarda dolanamayacak. Bilgi kirliliğinin önlenmesi halinde fiyat artışının da kontrol altına alınması planlanıyor.

Söz konusu düzenlemeler kapsamında elektronik doğrulama yapılacağı belirtildi, doğrulama sistemi eids.ticaret.gov.tr web sitesi aracılığıyla yayına alındı. İlk kez üyelik açan kişilerin ve mevcut üyelerin kimlik ve yetki doğrulaması söz konusu sitem sayesinde sağlanacak.

Yalnızca sıfır değil ilerleyen günlerde ikinci el taşınmaz ve taşıt ilanları da gözetim altında tutulacak. Öncelikle kimlik doğrulaması ile başlayan süreç kademeli olarak yetki doğrulaması da yapacak. 1 ay boyunca yenilikler takip edilecek ve gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacak.

Yukarı